Det er ikke svært at lægge trægulv

Hvis du læser dette, skyldes det sandsynligvis, at du ikke har meget erfaring med at installere trægulve, og du vil finde den enkleste måde at gøre det på.

installation af trægulve

Du er interesseret i at installere hårdttræ til dit hjem som en opgradering, en sund investering og fordi det ser godt ud.

Du har sandsynligvis kigget på alle gulvmuligheder derude, som tæppe, linoleum, fliser og endda færdig beton. Så listede du alle fordele og ulemper. Da du trådte tilbage med hænderne på hofterne og så på dit gulv, var dit valg klart …

Jeg installerer hårdttrægulve!

Det er en nem beslutning.

Hardwood er praktisk. Træ har naturlige isolerende egenskaber. Hvis du bor i et område, hvor koldt vejr er hyppigt, føles trægulve bare bedre under dine fødder end andre hårde overflader.

Hardwood er smukt. Hvert bræt er lige så forskelligt som en snefnug med interessante trækornmønstre, hvilket gør hvert værelse i dit hjem unikt. Trægulve er lige så hyggelige som de er elegante. De er et tomt lærred til dine dekorationsideer. Med så mange trækorn og farver, man kan vælge fra, er det en designers drøm.

Hvorfor skal du selv forsøge at lægge trægulve?

Trægulve er holdbare. Installation af hårdttræ og pleje af det kan få det til at vare i generationer. Men hårdttræ tilføjer værdi, ikke kun skønhed.

De skjulte værdier ved installation af trægulve

Ved korrekt installation af hårdttræ tilføjer det værdi og kvalitet til dit hjem, hvis du beslutter at sælge.

I en USA Today-artikel fandt de, at 54% af boligkøbere er villige til at betale mere for trægulve. De fleste købere foretrækker trægulve, hvor ”25% af købere under 35 år og 28% af dem mellem 35 og 54 betragtes som hårdttrægulve” meget vigtige ”når de leder efter et hjem.”

25% af købere under 35 år og 28% af dem mellem 35 og 54 betragtede trægulve som” meget vigtige ”, når de leder efter et hjem.”

Se de bedste former for trægulve

Hårdtræ er lettere at rengøre end tæpper. Massivt hårdt trægulv kan muligvis slibes og lakkes hvert tiende år, afhængigt af trafikken. Dog er hårdttræ stadig billigere, når du beregner omkostningerne ved udskiftning af tæppet plus al den ekstra tæpperensning.

Skattelovgivning betragter solide trægulve som en kapitalforbedring, og derfor er omsætningsafgiften lavere (det kan variere afhængigt af stat eller provins, men de fleste regeringer opkræver skat af materialet og ikke arbejdskraft til hårdttrægulve). For tæppe skal du betale skat af det fulde beløb.

Som et DIY-projekt kan installation af hårdt træ give dig nogle skattemæssige fordele. Spørg din skattespecialist om dette, men i de fleste tilfælde betragtes hårdttræ som en “kapitalforbedring”, så omsætningsafgiften skal være lavere. Når du køber tæppe, betaler du den fulde moms. Se nærmere på det.

Med hensyn til ROI (Return On Investment) for trægulve, jo varmere ejendomsmarkedet, jo højere er din ROI. Hvis dit område er et sælgers marked, er 100% eller mere ikke usædvanligt.

Men her er to store spørgsmål.

Hvad er den bedste måde at installere trægulve på? Og ved du hvordan man installerer et trægulv, der ser professionelt ud?

Inden vi går videre, skal du beslutte, hvilken type trægulv der er bedst til dit hjem.