Er Ole’s nye autobil blevet bulet?

reparationerne på mindre skader

Om det så er din egen, en andens eller måske bare dårlig timings skyld, så er buler virkelig noget af det allermest trælse der kan ske ved ens bil. Især hvis den er ny. Buler i bilen er nok desværre noget de fleste danskere har oplevet mere end én gang.

Mens nogen bare bider i det sure æble og køre rundt i en bil der begynder at ligne en skrammelkasse, så er der andre der gerne vil have at deres bil opretholde sit lækre udseende som den havde før buleulykken.

Selvom det nogle gange kan føles som om universet bare ikke er på ens side, så er der faktisk nogle gode råd til hvordan du både kan undgå buler og måske endda fikse de mindre buler helt selv.

Pas på parkeringen

På trods af at garagen burde være et sted der yder din bil sikkerhed, er det faktisk oftest her de fleste danskere kommer ud for uheld, der resultere i at deres bil bliver en knap så stolt ejer af en grim bule.

Mange udnytter trodsalt al’ pladsen i deres garagen, og dens funktion kommer derfor også til at være som et opbevaringsrum. Når man så skal parkere bilen, skal man pludselig være meget opmærksom på, ikke at støde ind i nogle af de mange ting man efterhånden har gemt væk derinde. Trods det derfor måske så kan virke som spild af plads, så er det altså en god ide at holde garagen fri, og bruge den til det den er bygget for; til at beskytte bilen mod vind og vejr. Det virker som spild af plads, men hvis du kan spare penge på reparationerne så finder du nok, at det i sidste ende kan betale sig.

Spar penge – gør det selv

Tro det eller lad være, men har din bil kun været ude for en mindre bule, så er der faktisk en måde du kan ordne det selv. Det kræver kun en hårtørrer og en lufttryksspray. Begge ting har du nok i hjemmet, og hvis du ikke har, så er det ikke ligefrem fordi du går konkurs ved at investere i dem. At ordne en bule handle jo i virkelig forenklet grad blot op at opvarme metallet og så køle det ned igen.

Sådan gør du: sæt hårtørreren på varm luft og opvarm metallet med bulen. Køl derefter metallet ned igen ved at vende lufttrykssprayen på hovedet, og spray på området med bulen. Så burde metallet gerne rette sig ud igen. Hvis ikke du kan få temperaturerne helt rigtige kan du jo gøre det af et par omgange. Ellers er der ikke så meget andet at gøre, end at vende snuden mod det nærmeste autoværksted.

Men du kan lige så godt afprøve denne DIY metode, hvis du har fritiden og ikke har budgettet til reparationerne på mindre skader. Tænk nu hvis det virker, og du kunne spare lidt gode penge? Det er der nok ikke rigtig nogen mennesker der ville blive kede af.