Hvad er de bedste drivhuse

De fleste gartnere ville elske at eje et drivhus. Denne appel kan være stærkest i kolde klimaer, men at være i stand til at vokse en endeløs forsyning af solide småplanter er et smukt tiltalende koncept, uanset hvor du bor. Og hvilken gartner er ikke fascineret af tanken om at have et tropisk miljø fyldt med orkideer, citrus og jasmin; eller ville ikke nyde muligheden for at plukke friske salat greens og vin-modne tomater på en kold vinterdag. Der er nu snesevis af overkommelige, velopbyggede drivhuse på markedet, samt et komplet udvalg af tilbehør, der gør drivhusgarten lettere end nogensinde.

At eje et drivhus kan give dig mulighed for at dyrke planter fra hele verden. Men før du fylder op på potte citrus, orkideer, kaktuser, duftende geraniumer og bromeliader, skal du stoppe og tænke på, hvilken slags voksende miljø du rent faktisk vil kunne levere. En almindelig fejl begået af drivhusgartnere er at fylde drivhuset med enhver plante, der piques deres interesse.

Se de nyeste drivhuse

Et eklektisk sortiment af planter som dette kan se fint ud i nogle få måneder, men de vil snart begynde at lide. Nogle planter har kolde nætter, nogle har brug for varme nætter. Nogle som masser af stærkt lys, nogle kræver filtreret skygge. Nogle har brug for vand to gange om dagen, nogle kun hver få dage. Udfordringen er at bestemme, hvilken slags miljø du vil kunne levere, udnytte mikroklimaerne i drivhuset og vælge planter, der vil trives under disse forhold.

Temperatur og mikroklima overvejelser

Hvis du planlægger at køre dit drivhus året rundt, skal du først afgøre, hvilket temperaturområde du vil opretholde – både om vinteren og om sommeren. Vintertemperaturer fra 40 til 60 grader F kan være ideel til dyrkning af salatgrønt, urter, kamelier og til overvintrende ødeeksotiske. Men disse temperaturer er for kolde til at producere sunde tomater, gardenier og tuberous begonias.

Hvad vil du vælge af forskellige drivhuse

I sommermånederne kan lyse sol- og dagtemperaturer på 85 ° -90 ° F være fint for potte tomater, bananer, figner og pelargoner, men alpine planter, afrikanske violer og mange typer orkideer vil ikke tolerere varmen.

Inden for et drivhus er der visse områder, der er varmere eller køligere, lysere eller skyggefulde. Ved at udnytte disse naturlige mikroklimaer kan du give optimale vækstbetingelser for et bredere udvalg af planter. Skygge klud, drejebænk, små fans, formeringskamre, varmemåtter og andre enheder kan også bruges til at hjælpe med at skabe og styre disse mikroklimaer.

Dit klima, hvilken type drivhus du har, og mængden af ​​tid og penge, du er villig til at investere i opvarmning og afkøling, bestemmer, hvilke slags planter du vil kunne vokse med succes.