Hvad kan du plante i dit drivhus?

Et drivhus er et must for den ivrige gartner – den er ideel til såning af frø, at tage stiklinger, vokse ømme planter og afgrøder og overvintre ømplanter.

Der er et stort udvalg af muligheder, når det kommer til at vælge et drivhus, og priserne kan variere fra et par hundrede til mange tusinde pund. Det drivhus, du efterhånden vælger, kommer ned til to hovedfaktorer – det område du har til rådighed og dit budget.

Før du gør noget andet, skal du bestemme på webstedet – dette bestemmer størrelsen af ​​drivhuset, du kan installere. Læs mere om at placere et drivhus.

Du skal også beslutte, om du er i stand til at lægge fundamentet og bygge drivhuset selv, eller om du bliver nødt til at få det installeret – læs mere om at bygge et drivhus.

Når du har valgt dit drivhus, skal du bruge noget kit – læs mere om det væsentlige kit til dit drivhus.

Men nu har du den spændende udsigt til at vælge et drivhus! Læs videre for vores råd.

Der er et stort udvalg af muligheder, når det kommer til at vælge et drivhus, og priserne kan variere fra et par hundrede til mange tusinde pund.

Hvor stort skal drivhuset være?

Størrelse

Drivhuse kommer i en bredde af bredder og længder, i 2′-trin. Det er bedst at gå til en, der er mindst 6 meter bred; 8m bred vil gøre det muligt for dig at sætte mellemrum (hylder) på begge sider. Eaves skal være mindst 1,5m (5m) høje for at lade masser af lys. De fleste gartnere ønsker at de havde et større drivhus, så vælg den største, du har råd til og få plads til.

drivhus-staging-3

Form

Der er tre vigtigste drivhusformer – traditionelle, lean-to og ottekantede. Nyere former som kupler er også tilgængelige. Lean-tos udnytter en eksisterende mur, for eksempel et sydvendt hus eller en garagevæg. Stenene holder solens varme, især om natten, ideel til dyrkning. En ottekantet eller kuppelform er nyttigt, hvis du har et akavet rum.

Aluminium er billig, lav vedligeholdelse og kan pulverlakeres i en række farver. Tømmer, sædvanligvis cedertræ, er attraktivt, men dyrere og har brug for mere vedligeholdelse. Det er bedre at opretholde en konstant temperatur. Træmodeller kan være glaseret til jorden, men kan også være halvvægget med træ eller mursten. Dette holder varme godt, men betyder at du ikke kan dyrke planter på jordoverfladen.

Se de modeller vi har

aluminium-drivhus-3

Ruder

Horticultural glas lader i mest lys, er langvarig og er let udskiftet hvis brudt. Tørret glas er dyrere, men en bedre mulighed i områder med høj trafik eller hvis du har børn. Det bryder stadig, men ødelægger mere sikkert. Polycarbonat er billigere, bryder ikke og har bedre isoleringsegenskaber, men lader mindre lys igennem og kan springe ud af sin ramme i høje vinde.

drivhus-glasinddækning 3

Vents

Ventilation er afgørende om sommeren. Ideelt set ville et 6ft x 8ft drivhus have to hængslede tagventiler samt en sideventil. Det er værd at betale for en automatisk ventilatoråbner, eller du kan passe til din egen. Find ud af, hvordan du installerer en automatisk drivluftsventilåbner.