Polygel Negle 101: Alt du bør vide

I det meste af et årti har mit eneste større nytårsforsæt været at holde op med at bide negle og pille i neglebåndene. Fra jeg var 10 til 20 år gammel, så jeg på beslutningen som et praktisk valg. Det var solidt – ikke for stort et mål og ikke for lille. Det kunne lade sig gøre, men var stadig en ædel sag. Jeg prøvede alt fra professionel manicure til negle, der blev presset på, og ren og skær viljestyrke. Men uanset hvad, så vendte vanen tilbage, så snart lakken begyndte at skrælle af neglen, eller jeg sprang en manicure over i en uge eller to.

Jeg kender nu mig selv godt nok til at vide, at hvis jeg ikke får en frisk manicure, vender den dårlige vane tilbage næsten øjeblikkeligt, så jeg forsøger at planlægge regelmæssige negleaftaler, når det er muligt.

Gelmanicure har været en god hjælp til at holde neglene polerede i længere tid (selv om gel selvfølgelig også har sine problemer), men når først en negl flækker eller skaller, går der normalt mindre end 24 timer, før jeg har pillet dem alle sammen af. Det eneste, der har hjulpet mig i det lange løb? Akrylnegle. De er næsten umulige at ødelægge og holder meget, meget længere end en gelmanicure på en naturlig negl. Men hvis de udføres forkert, kan akrylnegle potentielt udsætte dig for en række kemikalier. Desuden er der selv ved perfekt udført akrylnegl risiko for at blive udsat for kemikalier, og processen er aldrig særlig billig.

På baggrund af alt dette begyndte jeg at begrænse akrylnegle til en gang om året. Selv da forlod jeg dog nogle gange salonen med den tanke, at neglene så unaturlige eller for lange ud.

Da jeg så Polygel extension manicures for første gang (på Instagram, hvor jeg lærer om de fleste nye skønhedstendenser), troede jeg faktisk, at det bare var meget, meget veludførte akrylnegle. For at få flere oplysninger om de blændende effekter af Polygel talte vi med tre negleeksperter: Syreeta Aaron, Naomi Gonzalez-Longstaff og Evelyn Lim. Læs videre for at finde ud af, om en Polygel-manicure bør være din næste negleinvestering.

Hvad er Polygel-negle?

Polygel er en negleforstærkning, der bedst kan beskrives som en hybridformel, der kombinerer holdbarheden af akrylnegle og den elastiske anvendelse af gelenegle, forklarer Aaron. Processen og de materialer, der anvendes i manicuren, er dog faktisk ret forskellige.

Polygel, som sælges i en tube, der ligner tandpasta, er en blanding af akrylpulver og klar gel, siger Aaron. Polygel har også en kitlignende konsistens og er ekstremt let at påføre og forme, tilføjer Lim.

Efter Gonzalez-Longstaffs mening er Polygel en førende negleforstærker på markedet: “Det giver negleprofessionelle tid og plads til virkelig at give sig i kast med at forme og konstruere den mest arkitektonisk strukturerede negl”, siger hun.

Hvordan påføres Polygel-negle?

Fuldt sæt: For at få et naturligt look anbefaler Gonzalez-Longstaff, at Polygel lægges over den naturlige negl. “Det fungerer også meget godt, når man former omkring neglebåndsområdet og designer den mest perfekte lineære konstruktion,” siger hun. Nedenfor beskriver Lim, hvad du kan forvente af et første komplet sæt Polygel-negle:

 1. Det første skridt er at forme den naturlige negl til den ønskede form.
 2. Derefter fjernes neglebåndet (det tynde lag væv, der er fastgjort til neglepladen), og neglepladen poleres.
 3. Eventuelle rester på neglen fjernes med en fnugfri klud, der er gennemvædet med negleoverfladerensemiddel.
 4. Dette trin varierer afhængigt af Polygel-mærket. Efter påføring af en dehydrator på de naturlige negle anvendes enten en syrefri primer eller en gel base coat påføres.
 5. Neglene hærdes (tørres) i en periode, der er angivet af Polygel-mærket, under et LED-lys.
 6. Nu er det tid til at tilføje Polygel. Der påføres en ærtestor mængde på neglepladen.
 7. En pensel dyppes i en glideopløsning (en opløsning, der gør det lettere at forme Polygelen) og bruges til at klappe Polygelen ned og forme neglen i den ønskede form og længde.
 8. Neglene hærdes igen i 30 til 60 sekunder. Dette varierer igen afhængigt af Polygel-mærket.
 9. Neglene formes, poleres og aftørres med en fnugfri klud, der er dækket af negleoverfladerensemiddel.
 10. Der påføres en gel-topcoat.
 11. Neglene hærdes i yderligere 30 til 60 sekunder.
 12. Til sidst tørres neglene endnu en gang af med en fnugfri klud, der er gennemvædet af negleoverfladerensemiddel. Processen er nu afsluttet!

Her opsummerer Lim tre andre typer af Polygel-manicure:

Sculpted extension: Leder du efter et endnu længere sæt negle? Ved denne applikation er de første fire trin de samme som ved en fuld sæt applikation, men i stedet for at påføre Polygel på den naturlige negl, placeres en negleform oven på den naturlige negl. Polygel påføres derefter på negleformen og formes til den ønskede form og længde. Neglene hærdes derefter under et LED-lys. Derefter fjernes negleformen, og trin 8-10 følges.

 

Udfyldelse: Efter ca. tre til fire uger er det tid til at få din Polygel-manicure udfyldt. I lighed med vedligeholdelsen af akrylnegle behøver Polygel-negle typisk ikke at blive fjernet helt og genanvendt ved hvert besøg. I stedet fyldes de blot op med henblik på vedligeholdelse (din negletekniker vil fortælle dig, hvornår det er tid til at fjerne dine Polygel-negle helt og komme ind til en ny påføring). Under en påfyldning forbliver Polygel på neglen og files ned. Derefter tilføjes der mere Polygel (en ærte-størrelse) nær neglebåndet for at udfylde det område, hvor neglen er vokset med tiden. Til sidst gentages trin 7-12 i påføringen af et komplet sæt.

Lyserøde og hvide negle: I lighed med akrylpulver, som fås i forskellige farver (f.eks. hvid, klar, lyserød osv.), fås Polygel også i en lang række forskellige farver. Vil du have en fransk manicure med Polygel? Intet problem, de samme trin, der anvendes til en fuld sæt påføring, følges – bortset fra at hver farve påføres og hærdes separat ved denne metode.

Hvor meget koster de?

Prisen for Polygel-negle afhænger af typen af Polygel-applikation. Mens et komplet sæt eller en skulpturel forlængelse kan koste mellem 55 og 150 dollars, koster en udfyldning typisk ikke mere end 80 dollars.

Polygel vs. gel vs. akryl

BONNINSTUDIO / STOCKSY

Er du forvirret over forskellene mellem gel, akryl og Polygel manicure? Se nedenfor for at få nogle grundlæggende sammenligninger.

Gel: Den tyndeste af de tre negleforbedringer. “Gelpolish på naturlige negle kan bøje neglene og forårsage brud,” advarer Aaron.

Akryl: Mange mennesker vælger en akrylmanicure, hvis de ønsker længere negle. Desuden er de “tykke og robuste og giver færre brud på den naturlige negl”, forklarer Aaron. For at påføre dem skal der bruges et akrylpulver, der kaldes monomer. Nogle eksperter og kunder er på vagt over for det stærkt lugtende monomerstøv, der frigives i luften, når akrylnegle påføres.

Polygel: Der er to store ligheder mellem Polygel og akrylnegle. Ligesom akryl behøver Polygel-forbedringer normalt ikke at blive fjernet, idet neglevækstområdet blot kan fyldes op med mere Polygel. For det andet kan Polygel-negle også påføres oven på en negleform og skulptureres for at skabe en forlængelse af neglen, ligesom akryl. Der er også flere måder, hvorpå Polygel-negle adskiller sig fra akryl, og Polygel-manicure har en tendens til at overgå akrylnegle af disse grunde. “Det har samme styrke som akryl, men er lettere, stærkere og [mere] fleksibelt”, siger Lim. På grund af dette er Polygel-negle mindre tilbøjelige til at brække af. Som Lim påpeger, er Polygel desuden lettere at påføre – det kræver ikke den kedelige blanding af pulver. Endelig er Polygel lugtfri, og der frigives ingen kemikalier i luften ved påføring.

Hvor længe holder Polygel-manicure?

Ifølge Lim kan Polygel-manicure vare op til tre til fire uger. Længden af din Polygel-manicure afhænger også af længden af neglen og din livsstil, tilføjer Aaron. Hvis du hver dag er involveret i aktiviteter, der er hårde ved dine hænder, overlever din Polygel-manicure måske ikke hele måneden.

Polygel er, ligesom akryl, helt sikkert dyrere end en grundlæggende gelmanicure, men min erfaring er, at den holder næsten dobbelt så længe. Hvis du får en lys nude eller lyserød farve, er det svært at se, hvornår manicuren er vokset ud, hvilket gør, at den holder endnu længere, end du måske tror.

Er polygel-manicure sikkert for dine negle?

Hvis Polygel-manicurer påføres og fjernes korrekt, er de helt sikre for dine negle. Faktisk kan Polygel anses for at være mere sikker end andre negleforbedringer – som f.eks. akryl – da der ikke frigives kemikalier i luften under påføringen. Men husk på, at Polygel-negle altid skal fjernes af en professionel.

Det kan du tage med dig

Som Gonzalez-Longstaff bemærker, er Polygel-manicure stadig ret nichepræget, hvilket betyder, at mange neglekunstnere stadig skal uddanne sig ordentligt i denne specielle teknik. “Med alt, hvad vi gør i branchen med negle, er det øvelse, der gør det perfekte”, tilføjer Aaron. Hun fortsætter: “Med Polygel kan nogle være tykkere end andre, [og] når det drejer sig om de forskellige mærker [af Polygel], kan nogle påføringer være vanskeligere. Polygel er et produkt, som man bare skal øve sig med og finde det rigtige mærke, der passer til en.”

Selv om jeg bor i en større by og kunne finde en neglesalon, der tilbød teknikken (og havde eksempler på deres arbejde til at bevise det), krævede det en del research, før jeg fandt et sted, jeg følte mig tryg ved. Når det er sagt, er der ingen måde, hvorpå jeg nogensinde vil vende tilbage til akryl eller en almindelig gelmanicure. Hvis du aldrig har fået negleforlængelse, kan det måske være en lidt underlig oplevelse at få længere negle i starten, men hvis du elsker længere negle (eller hvis du som jeg kæmper med at bide eller pille i dine negle), så er Polygel bestemt værd at overveje.